Intrucât coloana vertebrală este unul dintre centrii nervoși ai corpului, nu este surprinzător faptul că toate organele sunt reprezentate într-o anumită parte a sa. Însă mai uimitor decât atât este modul în care aceste conexiuni îți pot influența starea de sănătate.
Corpul uman este unul dintre cele mai misterioase fenomene din întregul univers. Acesta nu încetează niciodată să ne minuneze cu sistemele și structurile sale perfect alcătuite. Un exemplu foarte grăitor este legătura strânsă dintre coloana vertebrală și organele interne.
Este un fapt surprinzător, întrucât coloana este o structură osoasă, dar poate influența funcționarea organelor interne, cum ar fi inima și plămânii, dar și mușchii.
Experții au descoperit punctele exacte de la nivelul coloanei care corespund anumitor părți ale corpului.
Care este legătura dintre coloana vertebrală și organele interne?
Coloana vertebrală și organele interne influențează sănătatea corpului.
Explicația acestui fenomen este mai simplă decât pare. Coloana vertebrală ne menține drepți, adică ne oferă sprijin și structură.
Atunci cand apar dureri la nivelul coloanei vertebrale, efectele apar și la organele din corp.
Efectul poate căpăta amploare, întrucât o problemă la nivelul ficatului, de exemplu, îți afectează sănătatea întregului corp, deoarece acest organ are rolul de a filtra sângele.
Este foarte important să acorzi o atenție deosebită și stării tale psihice. Coloana vertebrală este afectată de emoțiile negative, fie că este vorba despre stres, tristețe, etc.
Prin urmare, inteligența emoțională este fundamentală pentru controlarea stării fizice. Atunci când ne gestionăm în mod corect emoțiile, prevenim efectele negative ale acestora asupra organelor interne.
Unele din afectiunile asociate cu probleme la coloana vertebrală sunt:
Migrene
Spatele are legătură cu majoritatea durerilor de cap. Spasmele musculare dislocă oasele, provocând diverse probleme la nivelul capului și al feței. Acestea pot cauza chiar și fenomene de intetosare a vederii.
Amorțeli ale membrelor
Legătura dintre coloana vertebrală și organele interne explică amorțelile
Inflamațiile cervicale duc la contracția nervilor. Prin urmare, sângele pătrunde greu în această zonă. Când acest lucru se întâmplă în mod repetat, începi să-ți pierzi sensibilitatea la nivelul extremităților.
Dificultăți de înghițire
Această problemă apare ca urmare a îngustării canalului cervical de la nivelul gâtului, fapt care îngreunează acțiunea mușchilor și a organelor implicate în procesul de masticație și înghițire.
Circulație sanguină deficitară la nivelul creierului
Acesta este un fenomen similar celui care provoacă amorțeli în zona cervicală.
Tensiunea musculară de la nivelul arterelor limitează cantitatea de sânge transportat către creier. Drept urmare, te poți confrunta cu simptome ușoare sau foarte grave: de la amețeli trecătoare până la accident vascular cerebral.
Probleme digestive
Nu putem uita nici de legătura dintre coloana vertebrală și organele digestive. Inflamațiile din regiunea lombară afectează sistemul digestiv în diverse moduri. Una dintre consecințe poate fi constipația, însoțită de episoade de diaree.
Deviațiile coloanei vertebrale influențează, de asemenea, funcțiile organelor interne.
Drept urmare, este necesar să te prezinți la medic pentru investigații periodice, în plus, nu uita să faci mișcare.
De exemplu înotul este activitatea fizică ideală, deoarece ajută la realinierea oaselor și la întărirea musculaturii. Astfel, vei reuși să-ți recapeți controlul asupra acestei zone a corpului.
Dacă manifești stări de anxietate, stres, neliniște, preocupari, frici, ieși din zona de confort, încearcă să practici sport, alergari ușoare, plimbări în aer curat, zâmbește, râzi, bucură-te de tine și de tot ce te înconjoară.
Beneficiile la nivel fizic și psihic sunt uimitoare, te ajută să-ți oxigenezi corpul și să-ți realiniezi corpul, să fii un întreg.
O alta metodă eficientă este RESPIRAȚIA ABDOMINALĂ, metoda cea mai la îndemană fiecăruia dintre noi. Prin respirația abdominală corpul se încarcă cu Energie Vitală, energia vieții și a sănătății, celulele corpului “se bucură”, mintea se liniștește, corpul intră în starea de pace și relaxare.
RESPIRAȚIA ABDOMINALĂ este cel mai eficient ”medicament”. Se ia în doze prelungite, de mai multe ori pe zi. Nu are contraindicații!
Tu ce zici? Nu-i așa că este fascinantă legătura dintre coloana vertebrală și organele din corp?
Pentru mai multe informații, citește AICI despre MASAJUL TERAPEUTIC ANTISTRES.
Mai multe informații poți găsi și în următoarele articole:
Tehnici de relaxare pentru o saptamana lunga la birou